Oropedska ambulnta se bo izvajala samoplačniško vsak zadnji petek v mesecu  v Kobaridu. Izvajal jo bo Nejc Kurinčič dr. med., spec. otroped. kirurgije.

Nejc Kurinčič, dr. med., spec. otroped. kirurgije je od leta 2013 zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, kjer od leta 2019 kot specialist ortopedske kirurgije opravlja operativne posege. Subspecialistično se ukvarja z artroplastiko kolka in kolena ter z artroskopijo kolka. Na teh področjih spremlja zadnje trende in sledi najnovejšim smernicam. Pri operacijah se drži minimalno invazivnih tehnik, ki omogočajo hitrejšo rehabilitacijo in povratek k aktivnostim. Opravlja tudi diagnostiko in po potrebi revizijske posege bolečih kolčnih in kolenskih endoprotez. Na ostalih področjih ortopedije (vrat, hrbtenica, rama, stopalo in gleženj) lahko po pregledu poda mnenje in po potrebi napoti k ustreznemu subspecialistu. Po pregledu in razgovoru bo pacientu svetoval glede nadaljnjih ukrepov – konzervativno zdravljenje s prilagoditvijo aktivnosti in fizioterapijo, aplikacijo injekcijske sklepne terapije, napotitev na dodatne preiskave ali v kolikor bo potrebno operativno zdravljenje.

Paciente prosimo, da s seboj na pregled prinesejo vse izvide dosedanjih ortopedskih obravnav in CD-je z vso opravljeno slikovno diagnostiko. V kolikor le-te še nimajo, svetujemo, da predhodno opravijo RTG bolečega sklepa v dveh projekcijah.