V dializnem centru od 19.03.2021 dalje, zaradi dodatnih povpraševanj testiramo ob ustaljenem urniku tudi, ponedeljek, sreda in petek med 18 in 19 uro . Testiramo s  hitrimi antigenskimi testi  na  okužbo Covid-19 za splošno populacijo. Kot že rečeno testiranje poteka na dan ponedeljka, srede in petka v kontejnerju ob stavbi na Trgu svobode 4. v Kobaridu med  08.30 h  in 9.30 h ter med 18.00 h in 19.00 h !

Na test, ki je brezplačen s seboj prinesite  le zdravstveno kartico in vašo gsm telefonsko številko. Test se opravi z brisom iz nosu. Po testiranju boste v roku  ene ure na telefon prejeli sms s strani NIJZ, na sporočilo morate odgovoriti z zadnjima dvema številkama vaše zdravstvene kartice, nato  prejmete sms z vsebino ali ste pozitivni ali negativni na testiranju. V primeru, da rabite izvid testiranja to opozorite medicinsko sestro ob testiranju, da vam izdamo izvid !

Izvid lahko dobite  v slovenskem, angleškem, italijanskem in nemškem jeziku. Vsi tisti, ki rabite antigensko testiranje za prehod meje, morate imeti s seboj izpisano izjavo, ki jo dobite na spodnji povezavi :

POVEZAVA IZJAVE 

Za testiranje ni več potrebna predhodna  najava , razen v primeru večjih skupin,  na tel:  082051645 ,  vsak dan med delavnikom med 14 in 15 uro !

Možen je tudi dogovor za testiranje  podjetji na dan torka ali četrtka, za več informacij pokličite telefon 05-3891406

Testiranje je namenjeno posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe in posameznikom, ki niso v karanteni. Za osebe s simptomi okužbe pa še vedno velja, da pokličejo osebnega zdravnika , ki naj jih napoti na  odvzem brisa za PCR test.

Informacije na telefon : 082051645,

več informaciji o koronavirusu dobite na spletni strani NIJZ